Ännu en tårta till samlingen

Får väl skriva något igen då, inte för att jag har så mycket att säga eftersom jag i princip inte gör något om dagarna, utan för att kunna visa mina "mästerverk".
Sambon är ute på jobb och jag städar..det är väl i princip det som händer. Jag måste ju sysselsätta mig med något om dagarna förutom att surfa och titta på tv ;-)

Däremot så närmar sig ju min födelsedag med stormsteg (jo ännu en ..suck) så planeringen för mina TVÅ födelsedagskalas är i full gång.
Måste dela upp firandet på två dagar eftersom våran lägenhet och matbord  är så pass litet att vi inte får plats alla samtidigt *S*
Men detta innebär ju å andra sidan att jag får baka två tårtor :-D inte illa det.

Tänkte visa upp min senaste kreation som jag gjorde till min och sambons 2 årsdag för ett par veckor sen.

Sambons och min 2 årstårta



Dessvärre så blev det inte min mest lyckade skapelse (skulle exprimentera lite med spritsteknik..gick åt skogen).
Som tur var så var det bara jag och sambon som skulle äta av den ;-)

Tårtan består av chokladbottnar som jag skar till formen av ett hjärta (naaaaww ;-)
Lager 1 bestod av vichokladmousse
Lager 2 bestod av limemousse (så fruktansvärt god!)
Spacklade med vitchokladmousse har jag för mig.
Täckte rubbet med marsipan som jag sedan penslade med smält mörk choklad.
Sedan testade jag min spritsteknik med kristyr..och ja ni ser ju resultatet (behöver gå på den där tårtkursen tror jag..eller vad säger du bitch?)

Men som de säger på tårttråden på familjeliv:
"Även apfula tårtor kan vara goda"

och god var den definitivt :-)

Tårta

Så nu har jag äntligen fått tummen ur och ska nu publicera bilder på A:s brorsas födelsedagstårta från augusti:




tårtan jag gjorde till A:s brors födelsedag.



Som ni kanske ser (ursäkta den dåliga bildkvalitén) så var temat på tårtan strand.
Ville ha på drikparasoller också men det gick inte att få tag på inom 2 mils radie så det var bara att strunta i dem och köpa plastdjur istället *S*
Det gick också åt en h*******es massa karamellfärg till kristyren så man blev rätt grön om tungan när man hade ätit (för att inte tala om mina händer under tillverkningen..flaskan läckte ju naturligtvis).

Tårtan är i alla fall gjord av chokladbottnar med fyllning av marinerade jordgubbar (mörkt muscovadosocker,vaniljsocker och limocello),vaniljmousse och limemousse. täckt med marsipan och sedan dekorerad med grön kristyr,smält choklad,krossade mariekex,blå dekorationsgelé och övriga dekorationer är i marsipan (förutom djuren naturligtvis).

Är på G att planera mina två födelsedagstårtor..två kalas= två tårtor :D så vi får väl se vad det blir. Funderar på att täcka med mmf i alla fall om man vågar sig på det..rätt kladdigt är det ju.

i övrigt händer det inte så mycket här..jag håller på med a-kasseansökning,söker jobb och kollar på tv. A jobbar som vanligt..så nått jättespännande har det ju inte hänt.
A:s andra uppkörning gick åt skogen..tanten kom från sodertalje och hittade inte stan och så blev det en massa förvecklingar som jag inte orkar gå in på. Men men man får ju hoppas att talesättet tredje gången gillt gäller fortfarande.

Näe det var nog allt tror jag..tja förutom att jag har läst en väldigt rolig blogg ett tag som heter
www.konsumbloggen.com
Där kan man läsa om hur folk som handlar i vanliga butiker kan bete sig..temat är kort och gott dumma kunder. Har skrattat enorm mycket åt inläggen där..väl värt ett besök, höjdpunkterna finns dessutom utgivna i bokform :)

kram på er