Livet är tråkigt just nu

När man läser om vad alla andra har för sig slås man av en insikt att man har det väldigt tråkigt.

När jag kommer hem från jobbet läser jag,kollar på datorn, ser eventuellt på nåt tv-program och går sen och lägger mig (orkar jag äter jag middag också), min ork och lust för de mesta har försvunnit.

Skulle egenligen behöva diska,dammsuga..städa i allmänhet. dessutom skulle fönstrena behöva tvättas ( A har inte tvättat fönstrena sen han flyttade in :S), uppepå de skulle jag behöva köra någon/några tvättmaskiner men nejdå!
Tänkte jag skulle ta tag i de när jag är ledig någon dag..men de dagarna är ju så sällsynta. skulle kunna städa lite på onsdag iofs när jag slutar tidigt *känner sig överdrivet optimistisk*, har dessutom en enorm lust att laga mat just idag men jag vet hur det kommer bli :P
Är ju inte hemma förrän vid sex, halv-sju någongång. Kanske skulle köra lite kyckling med ris och tzatziki..gott ju!

På torsdag kommer förhoppningsvis syrran hit på besök och stannar tills på söndag. Vi tänkte vi skulle gå på bio på fredag (ännu en sällsynt ledig dag borta).

Känner att jag jobbar massor och gör inte så mycket annat..och de driver mig till vansinne..önskar det skulle kunna hända något intressant snart!

Har fem lediga dagar på raken nästa vecka...då far jag iväg till sthlm och sedan till uppsala någondag så man kan få nått tillfälle att träffa bitchen och ge henne en födelsedagspresent. (ser ni hur de lediga dagarna bara försvinner).

Det roliga är att så fort sommarschemat tar slut så kommer jag ha massor med ledig tid *S* så egentligen skulle jag inte behöva stressa över allt som borde göras..men jag gör det ändå!

Kan ingen komma och underhålla mig ett tag??

2½ månad senare vaknade hon till ;)

veeet att det var längesen jag skrev och att man  borde skriva oftare så att man inte glömmer en massa. Men när det finns varken tid eller ork till det så prioriterar man annat.

Har mest jobbat faktiskt..inte så spännande kanske men jag har blivit medlem i ett nytt projekt på museet som jag tycker är riktigt kul :)
En arkeologiskola ute i vrå utanför katrineholm. Vi har tagit upp schakt och planterat fynd i dem som skolklasser får gräva upp. Sen berättar vi lite om hur en arkeolog jobbar och så får de dokumentera osv. Det är roligt..när det inte regnar.

Annars då..jo det var begravning den 18:e..var inte lika jobbigt som jag trodde det skulle vara,men det är klart att det var jobbigt ändå.

Helgen efter var vi på farsans gubbkalas (ja han fyllde 50 den 17 maj) och vi hade riktigt trevligt. fick träffa folk jag inte sett på nästan 20 år *S* Pappa fick en bilmodell samt en delikatesskorg av oss.

Den 2:a juni åkte vi upp till sthlm för att äntligen komma igång med flytten på riktigt fick hjälp av A:s kompis F. Fikade lite när vi kom upp och sen satte vi igång med att lassa kartonger in i släpkärran. Syrran åkte iväg till en kompis i samma veva eftersom hon skulle åka till portugal så jag fick se henne i 1 tim ca *S*
Flytten gick smärtfritt och efter vi hade lassat in alla kartonger hos oss (tre trappor utan hiss *pust*) så tog vi en guidad tur i nyköping,de fick se lite vart jag jobbade och så, de fick träffa A:s mamma en sväng också...och sen åt vi glass och fikade :)
På kvällen var vi ut och käkade allihop inkl A:s mamma och F, det var riktigt trevligt :)
Däremot ser lägenhetet ut som ett bombnedslag istället *S*

Efter det har jag bara jobbat och planerat inför resan Till port-el-kantaoui,sousse,tunisien som avgick den 8:e juni.
Var dock på bio någon dag innan..såg pirates nr 3. riktigt bra faktiskt :)

Resan kan beskrivas med ett ord: KAOS
Åk Aldrig med Detur!!!
Planet vi åkte med var litet,maten var kass,personalen kunde knappt någon engelska så man hörde inte all information m.m.
Kom fram till hotellet kl 4 den 9:e juni (reseledarna var inte speciellt organiserade vid transfern heller)
Fruktansvärt oengagerade reseledare som inte hade koll på någonting i huvudtaget!
Rummet var inte alls som vi trodde det skulle vara,fast hotellpersonalen var trevlig :)
(lägger väl ut lite bilder senare)

Vad gjorde vi där då?
Tja badade och solade naturligtvis, åkte ut på en katamaran mitt ut i havet..trevligt.
Dock lyckades ju jag bränna mig den första dagen så det blev till att hålla sig i skuggan i nästan 1½ vecka :P

Var in till sousse-medina på tisdagen,A kände händer i sina byxfickor titt som tätt (ficktjuvar) som tur är hade han lagt plånboken i min väska som jag inte släppte ur sikte!
Blev smått förföljd vid en bakgata som fick pulsen att stiga något.
Sen blev vi pålurade en matta som spräckte våran budget totalt. Tänkte avsluta dagen trevligt i alla fall och ville gå på det arkeologiska museet i stan..tror ni det var öppet..näe!

Suck efter den dagen ville vi verkligen inte åka tbx till den stan så vi höll oss i vårat turistgetto..säkrast så tänkte vi..sedan blev resten av semestern riktigt bra.
Så vi shoppade,badade,tittade runt lite i området.


Frågade dagen efter en reseledare hur man skulle få hem mattan..denna dialog utspelade sig följande:
Jag: igår blev vi pålurade en matta och nu vet vi inte hur vi ska få hem den..hur ska vi göra?
Detur: Åhh har ni köpt en matta va trevligt (mordiska blickar från två håll på tanten), den kan ni ta som handbagage,hur stor är den?
A och jag visar med händerna.
Detur: ja men då så. man får ju ha med sig 10 kg handbagage så det ska inte vara några problem.
Frågade också om öppettiderna för det arkeologiska museet. Hon sa att det skulle vara öppet.

så vi gick därifrån och var nästan nöjda med svaren..tills vi kollade i hotellpärmen och under rubriken bagage stod det att man får ha max 5 kg! Snacka om påläst reseledare..NOT!


den 14:e skulle då äntligen rundturen upp till karthago börja.
Fick kliva upp vid 6 för att äta frukost eftersom vi skulle bli hämtade med buss kl 6.50.
Guiden var en medelålders skånsk kvinna utan någon som helst inlevelse.
Under färden pratade hon om alla blommor och växter som fanns längs med vägen och om planteringar,tunisiens exporter,uppbyggnad m.m.
Dessutom rabblade hon massor med årtal innantill från sitt papper om hela tunisiens historia.
Så fick vi en liten besträckare på 25 min vid en shellmack långt ut i ingenstans.
Efter det var det raka vägen till Tunis och Bardomuseet. Där har de massor av historiska föremål uppdelat på flera våningar.
Väggarna var täckta av romerska mosaiker och det stod statyer litehär och där..verkligen skithäftigt. Så efter hon gått igenom en liten del av museet på ca 5-10min blev vi frisläppta i ca 25-30min att kolla runt själva.
Eftersom både jag och A är enormt historieintresserade ansåg vi detta vara en skymf så vi fick springa runt som galningar att fota allt vi hann..kan säga att vi endast hann med 1 våning knappt.
Som A sa "jag hade lugnt kunnat spendera 1 dag härinne". håller med honom fullständigt.

Efter vi kommit in i bussen igen skulle vi då köra till en liten konstnärsby som heter sidi bou said. Efter hon lett oss till en utsiktsplats försvann hon. Vad kan man säga om denna by..tja Turistfälla är ett passande ord faktiskt.
Fanns ingenting att se och här blev vi minsann frisläppta i 45 min!!! Vad skulle man göra där så länge??
Vi käkade en glass och stod i skuggan mest.

Efter denna upplevelse skulle vi åka till ett romerskt bad (ja en ruin alltså) Antonius Pius tror jag det hette.
Efter hon berättat en del om det och flörtat färdigt med lokalbefolkningen fick vi gå själva. Hon frågade då hur lång tid vi ville ha på oss..ingen säger nått så A ger förslag på 1 tim..vad svarar kärringen då?? "Va bra då säger vi 20 min"...VA?? vi trodde inte våra öron..20 min?? Fan också..det vara bara att kuta som dårar (eller som kinesiska turister) och fota allt vi hann och var naturligtvis sist in i bussen som vanligt :P

Nu var ju naturligtvis förhoppningarna inte stora inför Karthago..men lite hopp fanns det i alla fall, men den såg guiden till att genast döda. Efter att ha snackat i 10 min och i princip skällt ut A för att han fotade innan hon släppt oss fria så gav hon oss 30 min spring och lek :o
Jaha samma visa igen då..springa som en galning och fota och dessutom hinna med museet. Som tur var så är inte museet så stort och vi fick en bra guide därinne som visade oss de mest väsetliga sakerna. Fick fota därinne med så en del kort fick vi även därifrån. Fotade b.la ett skelett :D
Skulle sedan i souvenirshopen försöka hitta någon souvenir från just karthago..fanns inte! :o Tjejen i kassan försökta prångla på mig någon parfymolja..ehh näe tack!
Ville köpa lite böcker också..fanns inte på engelska så A köpte några på tyska så får jag kolla på bilderna :P
Sedan på parkeringen (var redan sist..alla väntade på oss) köpte A ett par mynt som gubben försökte övertala oss om att de var äkta ...my ass att de var!
i alla fall så var väl de det enda karthagiska vi hittade sen in i en buss med andra sura turister som tyckte vi var sega. Kunde då inte låta bli att högt och ljudligt säga "jag tror det är dödsstaff på arkeologer som att tvugna att springa igenom Karthago på 30 min". sen satt jag och var sur en stund.

Sedan var det lunchdax i 1 timme (ja kan ni tänka er en hel timme) på en sunkig restaurang...hmm undrar varför inte guiderna käkade med oss :P

Sedan skulle vi till tunisiens huvudstad Tunis. Inga förhoppningar whatsoever och det var nog tur det för när vi kom dit var det väl ca 35 grader och vindstilla..det var verkligen som i en gryta därinne.
Vi blev avsläppta utanför ett hotelloch sedan fick vi strosa runt bäst vi ville i ca 1 timme..fanns absolut ingenting att se där..en huvudgata upp och ner utan nått att se *suck* vi satte oss på ett café och tog det lugnt ett tag tills vi gick tbx till hotellet.

Så äntligen fick vi åka hem till hotellet..jag sov mesta delen av vägen medans A försökte fotografera från bussfönstret.
Det var sagt att vi skulle vara hemma till hotellet vid 18.00, vi var framme 17.10, så varför hade vi så bråttom hela dagen?? Man hade kunnat organisera det mycket bättre. Som det var nu kändes det mest som att guiden ville skynda på så att hon skulle få komma hem.
A pratade med ett par stolsgrannar på flyget hem..de hade varit på samma utflykt fast med en annan guide..de hade inte varit tbx på hotellet förrän vid 18.30!! Vilken skillnad.

Efter den resan var vi lite trötta på detur så vi hittade på annat istället, vi fick dagarna att gå i alla fall :)
Var dock och frågade reseledarna en del grejer igen på måndagen..dock andra reseledare ( det var då vi också upptäckte att alla andra resebolag tog 20 dinarer mindre för deras karthagotur).
Vi bokade i alla fall en piratbåtstur till onsdagen samt frågade om museet i sousse återigen. De talade om öppettiderna så vi sa att vi skulle åka in dagen efter och se.

Så vi åkte in på tisdag eftermiddag med en taxichaffis som spelade högljudd arabmusik och inte kunde ett ord engelska..endast franska. När vi kom fram klev han och A ut ur bilen för att kolla om det var öppet. Låst och igenbommat som vanligt. Denna taxichaffisen gick då fram till ett par människor som såg ut att jobba utanför och snackade med dom. Sedan kom han tbx och skulle försöka förklara för oss varför det var stängt *suck varför var jag inte mer uppmärksam på franskalektionerna (detta var dock en väldigt vanlig tanke hos mig dessa två veckor)*
Till slut efter ett frenetiskt pekande av chaffisen på en grushög kopplade min hjärna och hasplade ur sig ett av de få ord franska jag kan..nämligen ordet för jobba. Det visade sig nämligen att museet hade stängt pga ombyggnation!
Då kommer man till nästa fråga...är inte det en sådan sak som reseledare ska hålla koll på???
Jag tycker det..men jag kanske har för höga krav vad vet jag :P

På onsdag eftermiddag åkte vi då på denna piratbåtstur ut på medelhavet. Vad kan man säga om den..tja kass magdansös varvat med kass musik,dålig mat osv. Däremot hade A jättetrevligt när han fick hoppa direkt från båten ner i havet :) så han badade en massa.

De närmsta dagarna shoppade vi mest presenter och souvenirer (japp jag skaffade en vattenpipa..nu ska jag bara komma på hur den fungerar också ;) Tog det lugnt och badade och solade.


På fredagen åkte vi hem..tråkig flygresa iom att A och jag hamnade på varsin sida av gången så jag fick sitta bredvid ett medelålders par där tanten verkade vara i klimakteriet för hon klagade bara på värmen och hur ont hon hade överallt m.m.
Som tur var somnade dom sen.Kom hem till sverige rätt sent på midsommarafton = sista tåget hem gick 17.40 (då hade vi knappt lyft från monastir) så vi fick ta expressen samt pendeln hem till mamma och pappa så sov vi över där och åkte hem dagen efter J  

Efter resan har jag mest jobbat, har haft en del lediga dagar som spenderats med att packa upp kartonger m.m.
A åkte på halsfluss när vi kom hem så han var sängliggandes i nästan 2 veckor, det är först nu som han mår bra. 

Var iväg på loppis för drygt en vecka sen..köpte en kaffeservis till A (han har velat ha den i 1år) samt kastruller..riktigt bra fynd. 

Som sagt så har jag mest jobbat, hade dock en ledig dag i tisdags så då tog vi tillfället i akt att slänga en massa skräp på återvinningscentralen och sedan åkte vi till fabriksbutiken och inhandlade en grillpanna samt grytlappar, var egentligen ute efter en ugnsplåt men någon sådan hade de inte *suck* 

Igår var vi till norrköping och linköping med A:s mamma och åkte runt. Var först och handlade på en leksaksaffär i norrköping..A hittade en modell av en hjullastare som han ville ha..så han köpte den. Den är riktigt fin faktiskt J 

Sen åkte vi in till linköping och fikade i stan, tittade i domkyrkan.
 Just då ringde A:s jobb och sa att han var inbokad på en båt från karlskrona som ska ta honom till polen på måndag?.Idioter! Det finns ett plan som går från skavsta ner till Gdansk..lättare och billigare att transportera sig! Så de bokade om honom så han får flyga på måndag eftermiddag *suck*, hatar när det är dags för honom att åka på jobb igen. 
Sedan åkte vi till Vreta kloster..riktigt spännande. Sen åkte vi till IKEA och handlade, det blev några kartonger att lägga papper i,tidskriftssamlare,badrumshylla, stativ till högtalare, och sen fick jag en fårskinnsmatta..fatta att den är skön att gå på :D
Efter det åkte vi hem..rätt trötta och hungriga var vi. 

Idag sitter jag på jobbet och skriver blogg ;)
A har tittat förbi efter att han varit på körskolan och köpt böcker och skrivit in sig. Han tänkte han skulle köpa böckerna nu så kan han läsa de när han är på jobb. Sen tänkte han gå en intensivkurs när han  kommer hem i höst :) Så snart har han nog körkort ska ni se :)
(han har ju lite bättre ekonomi än vad jag har så det är ingen idé att ni börjar fråga om när jag ska ta körkort :P)Ringde in en vikarie till på måndag så jag slipper jobba den dagen han åker..blir jobbigare då. 

Det är väl i princip vad jag har gjort de senaste 2 månaderna..eller ja 2½ månad om man ska vara petig ;)

Djurskyddsmyndigheten nerlagd

undrar varför ;-)

http://www.svd.se/dynamiskt/inrikes/did_14603300.asp

när de inte kan sköta sitt jobb som dom ska.