Tårtkalas
Min mor fyller år snart och till hennes ära bakade jag en tårta förra veckan som inplanerades att förtäras på hennes kalas den 24:e jan.
Hon är ett Hammarby-fan så varför då inte arbeta på det temat tänkte jag.
Använde sugarpaste för första gången och tyckte det var helt ok.
Detta blev resultatet:
*Ljusa bottnar med apelsinskal i
* Blodapelsinmousse och fick lite förstärkning av rivet apelsinskal och lite färg
*Chokladmousse med cognac (som var rätt svårarbetad och ville bara sagga ner längs kanterna)
*Spacklad med smörkräm (eftersom det ger både en barriär mot mousserna och förhindrar SP:n från att smälta)
*Täckt med sugarpaste
*Diverse färger (pasta och pulver) samt ett par pärlemorkulor
Är rätt nöjd med resultatet kan jag säga, dessutom var den uppskattad av de som åt den :-D
Hon är ett Hammarby-fan så varför då inte arbeta på det temat tänkte jag.
Använde sugarpaste för första gången och tyckte det var helt ok.
Detta blev resultatet:
*Ljusa bottnar med apelsinskal i
* Blodapelsinmousse och fick lite förstärkning av rivet apelsinskal och lite färg
*Chokladmousse med cognac (som var rätt svårarbetad och ville bara sagga ner längs kanterna)
*Spacklad med smörkräm (eftersom det ger både en barriär mot mousserna och förhindrar SP:n från att smälta)
*Täckt med sugarpaste
*Diverse färger (pasta och pulver) samt ett par pärlemorkulor
Är rätt nöjd med resultatet kan jag säga, dessutom var den uppskattad av de som åt den :-D
Kommentarer
Postat av: florsocker
ja den blev riktigt bra :D hur gjorde du stjärnorna runtikring btw, de ser väldigt symetriska ut.
Snart ska vi bli ännu proffsigare! Mwahahahaha!
Trackback